Alp İçin Cumartesi Günü Silivri’deyim!

Hatırlarsanız bir hafta önce Alp Emeç isimli 20 yaşındaki üniversite öğrencisi bir kardeşimiz hukuksuz bir şekilde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Var olmayan bir suç işlediği iddia edilen, yalnızca atasözü paylaşmış bir vatandaşı kaçma ihtimali var diye tutuklu yargılamaya karar verdiler. Bir haftadır Alp’in tutukluluğuna yapılan itiraza bir cevap gelmemişti ki 7 günün sonunda itirazı reddederek apayrı bir hukuk faciasına imza attılar.

Hâlihazırda üniversite okuyan, kaçma ihtimali bulunmayan bir gencin sırf cumhurbaşkanına hakaret isnadıyla tutuklu bulunmasını Türk milliyetçileri olarak, yüreğimiz ve izzetimiz kaldırmıyor!

Alp’i suçlu olduğu için değil, muhalif bir partinin üyesi olduğu için tutukladılar. Sorguda birden çok kez “İyi Partili misin?”, “Hangi partinin mensubusun?” gibi sorular sorarak onu korkutmak, sindirmek istediler. Ben bağımsız bir Türk milliyetçisi olarak bundan fevkalade rahatsızım. Siz de rahatsız olmalısınız. Bugün benim hiç tanımadığım Alp Emeç, İyi Partili diye bu muameleye maruz kalıyorsa yarın siz de başka bir partinin üyesi olduğunuz için yaşayacaksınız bunları. Bu mevzu çalışma arkadaşını savunmaktan öte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ifade hürriyetini, seçme seçilme hakkını savunmasıdır. Alp’in bu sebepten cezaevinde olduğu her dakika, muhalif partilerin yönetici koltuklarında oturan herkes diken üstünde oturmalı, Alp cezaevinden kurtulana kadar rahat uyku uyumamalıdır. Bugün cezaevinde olan Alp Emeç sizler için oy kullanarak sizleri meclise taşıdı. Fakat tekrar aynı yere dönecek olursam bu hukuksuzluk hepimizin başını ağrıtmak zorunda. Hepimizi endişelendirmeli ve sinirlendirmeli. Muhalif olmaktan endişe duyan bir toplum istemiyorsanız Alp Emeç için ses çıkartın!

Az önce hayatının baharındaki bir Türk milliyetçisini bilmem kaç ay, kaç zaman hapiste sindirmek isteyen bu diktaya, bu hukuksuzluğa karşı cumartesi günü Silivri’de toplanılıp kararın protesto edileceğini öğrendim. Ben de hür ve bağımsız bir Türk milliyetçisi olarak, ülkesini seven bir Türk genci olarak cumartesi günü orada olacağıma, Alp için katılım sağlayacağıma söz veriyor ve beyan ediyorum. Ayrıca bu kısa metni bir çağrı yapmak niyetiyle yalnızca şahsım Ahmet Çakmak’ı temsilen yazıyorum. Hangi cemiyetin mensubu olursanız olun, neye inanırsanız inanın, neye bağlı olursanız olun bu pervasızlığın, bu hukuksuzluğun yarın hepimizi yutmaması için sizi de anayasal haklarımızı muhafazaya Alp için ses çıkarmaya davet ediyorum.

Partisi, STK’sı, memleketi, mezhebi, saç rengi ayırt etmeksizin benim kitabımda hiçbir Türk milliyetçisi sahipsiz değildir! Olmamalıdır.

Okurlarımıza sevgilerimle.

YAZAR

Ahmet Çakmak

EDİTÖR

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir