Halihazırda Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kayda değer oy alamayan CHP, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde açılım manevraları yapan siyasi partilerin oyu artış gösterdiği için bir açılım manevrası yapıyor.

CHP’nin Güneydoğu’da ve Doğu Anadolu’da oyunu yükseltmesi mümkün mü?

CHP, burada stratejik bir hata yapıyor. Bu hamlelerle bu bölgelerde oyunu yükselteceğini sanıyorsa yanılıyor. Bu yönde yaptığı her hamle kendisine değil HDP’ye oy kazandırır. Taklitler aslını yaşatacaktır.

CHP içindeki ulusalcı kesim rahatsız. Her kesim olası sözde çözüm süreçlerinin zararlarını bizzat yaşayarak gördü. Bu manevradan CHP’nin değer kaybederek çıkması işten bile değil.

Muharrem İnce’den terör bağlantıları nedeniyle görevden alınan Ahmet Türk’e ziyaret.

Muharrem İnce, Ahmet Türk’e geçmişte sizin de bizim de hatalarımız oldu ama bütün bunları bir kenara koymak gerek dedi. İnce, desteğimiz sizinle dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul’da Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarıyla bir araya geldi.

Sezgin Tanrıkulu, Canan Kaftancıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ilk göze çarpan isimler.

Kılıçdaroğlu: İBB’ye bağlı faaliyet yürüten İSMEK’te Kürtçe dil kurslarını faaliyete geçireceğiz.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt dili mezunlarını devlet istihdam edemiyorsa kendilerinin istihdam edeceğini, yerel yönetimler bünyesinde Kürtçe öğretmenlerine iş vereceğini belirtti. Ayrıca CHP’nin geçmişinde bazı kesimlerden kopuk olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu söz vermiş.

Kendini muhafazakar Kürt olarak tanıtan Hakkı Savunanlar Platformu adına konuşan İlyas Buzgan şu sözleri kaydetti:

Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu ile seçimden önce görüştük. İstanbul seçimlerinden önce bize Kürtçe kurslarının açılacağını ve belediyelerde Kürtçe hizmet verileceğinin sözünü aldık.

İlerleyen dönemlerde Babacan’ın da bu tarz söylemlerde bulunacağını düşünüyorum. Türkiye’nin bu tuzağa bir kez daha düşmemesi noktasında uyarıyorum.

Aslında soru basit bu görüntülere benzer durumların üniversitelerde tekrar yaşanmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz?

Mehmetali AĞAMEYDAN

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir